8 Tips untuk Wanita yang Bekerja dari Rumah.

Spread the love

1) Pasak kan dalam minda “Allah BosKu”.
Berdoa supaya Allah sentiasa betul kan kita tatkala kita melakukan kesilapan dan membantu kita membuat keputusan yang betul dalam kehidupan.

2) Disiplin.
setiap hari mesti ada gerak kerja, ada target. Selagi tak siap, tak boleh rehat. Kalau pukul 2 pagi masih tak siap, jangan tidur. Be strict pada diri sendiri

3) Setup Ruang bekerja di dalam rumah.
Management kemas, dokumen kemas, dan Sediakan hp& wifi. Aku geram betul orang yang selalu bagi alasan hp memory full. rasa nak babab lengan dia tau.

4) Say BIG NO to Tangguh. Kita tak mahu rezeki bertangguh nak datang pada kita
Contoh:
-Tangguh dulu bisnes, modal tak ada.
-Tangguh dulu kerja, anak lasak.
-Nanti nanti lah, suami aku kaya, tak perlu cari duit dah.

5) Say NO to word “Aku nubis”
Allah tak jadikan kita hidup di atas dunia ni untuk menjadi nubis. (Surat at-Tin ayat 4)
Gilap secantik mungkin bakat yang ada dalam diri. Stop kagum pada orang lain melebihi kagum pada diri sendiri. Sentiasa nampak emas didalam diri kita sendiri. Yakin. Yakin. Hehe.

6) Jika dah berkahwin, Suami Sayangi Isteri, Isteri Hormati Suami. Pasangan Suami Isteri yang saling menghormati, Allah akan mengkayakan mereka (Surah an-Nur ayat 33)

7) Bersedia untuk dikecam.
Anggap Kecaman atau Mulut Bawang manusia tu sebagai Cabaran untuk lebih berjaya. Dan cabaran tu datang untuk menguatkan kita bukan melemaukan. (Surah al-Baqarah ayat 296)

8) Rasa down tu ok . Tapi jangan duduk sedih layan perasaan main biola lama-lama sangat. Orang yang dengki ini perangai dia memang suka mencari salah kita. Kita nak down buat apa. Dah sah-sah dia dengki tengok kita berjaya sangat daripada dia. Say bye dan move fast sahaja.

5 tahun lepas saya juga bekerja di rumah

Semoga berjaya ya awak.. awak hebat tau..

 

kredit post dari FB Puan Hidayati – Lazz Susu Kambing

 

 

Jika artikel ini bagus & bermanfaat untuk orang lain sila LIKE & Tekan SHARE .. Terima kasih sudi baca diblog kami 🙂


1 thought on “8 Tips untuk Wanita yang Bekerja dari Rumah.

  1. menarik tu bro..

    lebih menarik kalau idea ini dikembangkan lagi..

    sekarang pun saya suka gitu..

    rasa dikecamlah dugaan paling berat..

    hati mahu sado untuk bekerja dari rumah nie

Leave a Comment